VACCINATIE ZORG-ZZP’ER GELIJK MET ZORGMEDEWERKERS ZIN-INSTELLINGEN

18 jan 2021  ZelfstandigenRijksoverheid

RECTIFICATIE

In een eerder bericht dat wij plaatsten op deze pagina, schreven wij dat thuiszorgorganisaties, ambulant begeleiders en solistisch werkenden in de thuiszorg zich reeds konden melden bij diverse koepelorganisaties om te kunnen worden gevaccineerd. Helaas blijkt nu dat dat bericht voorbarig is geweest.

Vanwege de beslissing om toch ook verpleeghuisbewoners het Pfizer/BioNTech vaccin toe te dienen, vanwege de goede werking van het vaccin bij ouderen, is de volgorde van vaccineren omgegooid. Nieuwe afspraken kunnen pas weer gemaakt worden als zeker is dat er nieuwe vaccins komen. Op dat moment zijn nog steeds de verpleeghuizen en dus mogelijk hun bewoners aan de beurt. 

Wanneer zorg-zzp’ers kunnen worden ingeënt hangt af van de wachttijd op de diverse vaccins en daar zijn momenteel wat problemen mee. Daarnaast ligt de volgorde van vaccineren niet vast, zoals we hebben gemerkt.

De conclusie voor nu moet dan ook zijn dat zorg-zzp’ers die zelfstandig werken (dus niet voor ziekenhuizen, zorginstellingen etc.) nog moeten wachten op het vaccin en op de informatie over hoe ze een uitnodiging kunnen krijgen om te worden gevaccineerd. Wij weten nu simpelweg nog niet hoe zorg-zzp’ers zich kunnen melden voor een vaccinatie, simpelweg omdat hierover nog niet is besloten door de overheid.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *